چای سبز نوشیدنیای است که هزاران سال است مورد استفاده قرار میگیرد و بیش از هر چیز به عنوان محرک و مقوی در برابر خستگی، استرس و خستگی مفرط شناخته میشود.
دمنوش چای سبز ترکیبی ستین و چای سبز نیز یک نوشیدنی عالی برای رفع تشنگی با خواص ادرارآور است که به عنوان کمکی در رژیم های غذایی کم کالری برای کاهش وزن و در صورت اسهال استفاده می شود.
چای سبز با مصرف منظم می تواند در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کند، روند پیری سلولی را کند کرده و عملکردهای شناختی را حفظ کند.
خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی چای سبز همچنین می تواند به محافظت از رگ های خونی، کاهش سطح کلسترول و جلوگیری از خطر بیماری های قلبی عروقی کمک کند.
فواید چای سبز برگ های جوان چای سبز حاوی بالاترین درصد اصول آنتی اکسیدانی موجود در طبیعت است که برای مقابله با تشکیل رادیکال های آزاد که مسئول پیری سلولی هستند مفید است.
پلی فنول های موجود ضد رادیکال ها هستند و حتی از ویتامین های C و E نیز قوی تر هستند. اثر آنتی اکسیدانی عمدتاً توسط فلاونوئیدها و به ویژه کاتچین ها ایجاد می شود که به حمایت از عملکرد قلب کمک می کند و به حفظ سلامتی کمک می کند.
این مواد همچنین سطح کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش می دهند و در نتیجه یک عملکرد محافظتی در برابر بیماری های قلبی عروقی از جمله تصلب شرایین و بیماری عروق کرونر قلب اعمال می کنند.
مصرف منظم چای سبز همچنین می تواند به محافظت از سلول های مغز در برابر آسیب های معمول بیماری های عصبی و جلوگیری از شروع بیماری پارکینسون و سندرم آلزایمر کمک کند.
اثر هم افزایی مشتقات پلی فنلی دارای خواص ضد دژنراتیو برتر از ترکیبات فعال منفرد است و این نظریه را تایید می کند که طبق آن فیتوکمپلکس گیاهی بسیار فعال تر از اجزای جدا شده و خالص شده است.